logo
RNTV Live

Mai mult de 9.000 de angajați ai CEO se întorc la muncă, chiar dacă producția de energie se confruntă cu probleme tehnice

termocentrala-isalnita
Constantin Corina

După mini-vacanța de Paște acordată de către administrație, angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) își reiau activitatea începând de marți

Cele mai extinse concedii din ultimul deceniu pentru mineri și energeticieni au fost acordate în perioada sărbătorilor pascale. Acestea au fost motivate atât de importanța sărbătorii, cât și de scăderea producției de energie electrică la nivelul companiei energetice. Între 29 aprilie și 6 mai, peste 9.000 de mineri și energeticieni au beneficiat de o pauză de activitate, urmând să revină la serviciu începând de marți, 7 mai. Chiar și în timpul concediilor, Complexul Energetic Oltenia a asigurat permanența pentru a permite reluarea activității în condiții normale. Astfel, s-a asigurat paza utilajelor și s-a continuat funcționarea în punctele de lucru unde activitatea nu poate fi întreruptă, cum ar fi producția de energie electrică și evacuarea apelor.

Cu toate că mii de angajați se întorc la lucru, situația producției de energie electrică nu se va schimba substanțial față de perioada sărbătorilor. Complexul Energetic Oltenia operează în prezent doar două grupuri energetice, unul la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și unul la Sucursala Electrocentrale de la Turceni.

De asemenea, la nivelul Complexului Energetic Oltenia se derulează un Plan de restructurare și decarbonare, însă acesta nu a fost implementat în totalitate. Reducerea numărului de angajați și noile investiții prevăzute în acest plan nu au fost încă realizate.

Conform planului, ar fi trebuit să lucreze doar 7.000 de angajați la CEO, cu 2.000 mai puțini decât în prezent, iar lucrările la noile investiții, precum parcurile fotovoltaice și grupurile pe gaze naturale, ar fi trebuit să fie în plină desfășurare.

Cu toate acestea, numărul de angajați este mai mare decât cel prevăzut în plan, iar nicio investiție nouă nu a fost începută sau finalizată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor