Sursa: libertatea,ro

Peste 700.000 de americani au rămas fără curent duminică seara, iar aproximativ 6 milioane din SUA erau expuși riscului de vreme extremă, potrivit CNN.

Întreruperile s-au petrecut în sud-estul SUA, unde au fost furtuni puternice în valea Ohio, precum și în Arkansas, Tennessee și Mississippi. A existat o tornadă suspectată în Bargersville, Indiana, chiar la sud de Indianapolis.

De asemenea, au existat rapoarte de grindină mare în nordul Kentucky și sudul Indianei.

Potrivit Uniunii Oamenilor de Știință Preocupați (UCS), cel puțin jumătate din populația SUA s-a confruntat cu o alertă meteorologică extremă începând cu 1 mai. Aproximativ una din 10 dintre alerte au un semnal clar care le leagă de criza climatică, a declarat Juan Declet-Barreto, un expert în științe sociale senior pentru vulnerabilitatea climatică la UCS, pentru The Guardian la începutul acestei luni. Oamenii de știință au stabilit o legătură clară între criza climatică și fenomenele meteorologice extreme.

Weekendul trecut, aproximativ 100.000 de locuitori din Shreveport, Louisiana, și-au pierdut curentul din cauza furtunilor care au lovit zona Texas și s-au mutat în Louisiana. Criza i-a lăsat să se confrunte cu temperaturi extreme de până la 107 de grade, fără electricitate pentru a alimenta aerul condiționat și alte metode de răcire.

Canicula

Aproximativ 50 de milioane de americani, inclusiv oameni care locuiesc în Arizona, Texas, Louisiana, Oklahoma, New Mexico, Arkansas, Mississippi și Tennessee, s-au confruntat duminică cu alerte de căldură. Temperaturile ridicate sunt de așteptat să continue până în weekendul de vacanță din 4 iulie.

Un dom de căldură s-a instalat peste Mexic și părți din sud-vestul SUA. Domul de căldură este cauzat de aerul cald oceanic care rămâne prins în atmosferă. În medie, 702 decese cauzate de căldură au loc în fiecare an, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Temperaturile din Texas au crescut peste 100 de grade și au contribuit la moartea unui bărbat și a fiului său vitreg care făceau drumeții în parcul național Big Bend. Temperaturile erau în jur de 119F (48C), iar fiul vitreg s-a îmbolnăvit în timpul drumețiilor. Tatăl a murit într-un accident de mașină în timp ce căuta ajutor.

Sursa: theguardian.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *