Cel puțin 36 de persoane au murit în urma incendiilor care se mișcă rapid în insula Maui din Hawai.

Tragediile din Lahaina, cel mai important punct de atracție turistică de pe insulă, s-au produs în timpul în care rafalele puternice ale unui uragan îndepărtat au provocat izbucnirea flăcărilor. Acest incendiu se numără printre multiplele incendii aflate în desfășurare, care au mistuit întregi cartiere. Mii de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele, iar situația a impus instituirea stării de urgență, conform BBC.

„Abia am reușit la timp”, a declarat pentru Associated Press Kamuela Kawaakoa, care a fugit marți într-un adăpost de evacuare împreună cu partenerul său și fiul de șase ani.

„A fost atât de greu să stau acolo și să mă uit la orașul meu cum arde și nu pot face nimic. Eram neputincios.”, a spus el.

Cinci adăposturi de evacuare au fost deschise în Maui, iar oficialii au declarat anterior că au fost „depășite” de oameni. Insula este o destinație turistică populară, iar vizitatorii au fost îndemnați să stea departe.

„Acesta nu este un loc sigur în care să fii. Avem resurse care sunt impozitate”, a spus Lt guvernatorul Hawaii Sylvia Luke reporterilor.

Pompierii încă se luptă cu incendiile active, elicopterele aruncând apă pe flăcări de sus. Partea de vest a insulei, care este a doua ca mărime din arhipelagul hawaian, a fost aproape complet întreruptă cu un singur drum principal deschis.

Sursa foto: bbc.com

„Pe măsură ce eforturile de stingere a incendiilor continuă, 36 de decese au fost descoperite astăzi în mijlocul incendiului activ din Lahaina”, a declarat guvernul județului Maui într-un comunicat miercuri seara.

„Tocmai am avut cel mai mare dezastru pe care l-am văzut vreodată. Toată Lahaina este arsă până la o criză. Este ca o apocalipsă”, a declarat locuitorul Mason Jarvi pentru Reuters. El a arătat agenției de presă imagini cu malul mării distrus și înnegrit al orașului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *