Sursă foto: IGSU

Timp de o lună (1 iulie – 1 august), Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne participă cu modulul național specializat de stins incendii de pădure la programul de pre-poziționare din Grecia, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Programul este organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor elene în gestionarea acestui tip de risc.

Sunt vizate reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activităţii de pregătire a modulelor de intervenţie aparţinând statelor membre, precum şi îmbunătăţirea interoperabilităţii între forţele participante.

Comunicatul de presă emis de IGSU precizează că activarea şi operaţionalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare şi stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locaţiile stabilite de partenerii eleni.

Primul contingent, care însumează 40 de pompieri şi 8 mijloace tehnice (3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, 1 cisternă, 1 autospecială de stingere de capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz, 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă) a început deplasarea astăzi, 29 iunie, pe ruta Ciolpani – Bucureşti – Giurgiu – Sofia – Kulata – Grecia (Atena).

Citește întregul comunicat de presă la AGERPRES.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *