Consilierii locali ploiesteni au identificat solutia viabila pentru redresarea financiara a SC Transport Calatori Express SA, societatea care asigura transportul public al ploiestenilor. Noile autobuze achizitionate de Primaria Ploiesti vor fi puse gaj la ANAF pentru a obtine o reesalonare a datoriilor existente.

Consiliul Local Ploiesti a decis ca noile autobuze cumpărate in ultimii ani de Primăria Ploiesti să fie cedate către Transport Călători Ploiesti. 

Hotărârea permite ca TCE să gajeze mijoacele de transport pentru a obtine de la ANAF reesalonarea datoriilor de peste 36 de milioane.

Prin trecerea autobuzelor în patrimoniul TCE a fost majorat si capitalul social al societății comerciale cu suma de aproximativ 17 milioane de lei. 

Vorbim despre 28 de autobuze tip Euro Diamond, achiziționate de Primăria Ploiesti, care până în acest moment erau doar cedate în administrarea TCE, si care acum sunt parte din patrimoniul societății.

Datoriile firmei de transport către ANAF vor fi reesalonate pentru o perioadă de cinci ani, conform hotărârii adoptate de Consiliul Local Ploiesti cu majoritate de voturi.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *