logo
RNTV Live

Maghiarii care vin în România pentru a cumpăra alimente și carburanți pot economisi semnificativ în comparație cu prețurile din Ungaria

img
Constantin Corina

Vecinii noștri maghiari preferă să traverseze zeci de kilometri pentru a-și face cumpărăturile în țara noastră, în special la magazinele din Oradea, unde găsesc prețuri mai avantajoase decât în țara lor

La vama Borș, fluxul de mașini este neîntrerupt. Vecinii noștri vin să facă cumpărături la noi deoarece diferențele de prețuri pot ajunge chiar și la 30%, în unele cazuri. Chiar dacă prețurile nu sunt foarte mici nici în România, maghiarii fac calcule și analizează ofertele din România înainte de a porni la drum.

Un bărbat intervievat a declarat că locuiește în Ungaria, la doar 10 km de graniță, dar lucrează în Oradea și se aprovizionează tot de aici. El a cumpărat ulei, carne, paste, conserve și alte produse necesare pentru a pregăti mesele zilnice, menționând că carne de porc, pâinea sau ouăle sunt mai ieftine în România.

În plus, economiile se fac și la combustibil. La un plin de 60 de litri de motorină, se poate economisi 43 de lei, iar la benzină, diferențele sunt și mai mari: 50 de lei.

Cu toate acestea, în unele cazuri, românii preferă să plătească mai mult pentru produse de calitate superioară. De exemplu, o femeie a menționat că a cumpărat ulei de floarea soarelui și cârnați cu 92% carne, care, deși sunt mai scumpi, sunt de o calitate superioară.

Un alt bărbat a menționat că cumpără haine din România, deoarece găsește doar haine pentru tineret în țara sa.

În concluzie, maghiarii merg și în Slovacia sau chiar Austria pentru a face cumpărături mai ieftine, dar preferă să vină în România pentru anumite produse și pentru prețurile mai avantajoase la combustibil.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor