Sursă foto: Wikipedia

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti are onoarea de a anunţa o donaţie deosebită făcută de către Walter Hilgers, director artistic onorific şi dirijor invitat permanent al instituţiei noastre. Maestrul Hilgers, fondatorul renumitului ansamblu German Brass şi artist în cadrul celebrei orchestre Vienna Philharmonic/ Wiener Philharmoniker, a donat cu generozitate un clavecin de marcă Lindholm, din proprietatea sa personală, care a fost primit în incinta filarmonicii ieri.

Walter Hilgers este un nume de referinţă în lumea muzicii şi are o legătură specială cu Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti începând din 2016, când a devenit dirijor invitat permanent şi director artistic onorific al orchestrei noastre.

Născut în Stolberg, în regiunea Rin, Walter Hilgers şi-a dezvoltat abilităţile instrumentale în domeniul tubei, contrabasului şi pianului la Universitatea de Muzică şi Dans Koln din Aachen. Cariera să ca tubist l-a purtat prin orchestre precum Orchestra Simfonică din Dusseldorf, Orchestra de Stat a Filarmonicii din Hamburg, Orchestra NDR Elbphilharmonie, Orchestra Festivalului de la Bayreuth şi Filarmonica din Viena.

Fondatorul apreciatului ansamblu de alămuri German Brass, Walter Hilgers a făcut parte din formaţie între anii 1984 şi 2007. În 1988, a primit distinctă „Eichala” Bayreuth din partea oraşului Bayreuth, în semn de recunoaştere pentru implicarea să îndelungată în Festivalul Bayreuth. Ca profesor, Walter Hilgers a predat la Universitatea de Muzică din Lubeck, la Universitatea de Muzică şi Dans din Koln, la Aachen şi Dusseldorf, la Universitatea de Muzică şi Teatru din Hamburg, la Universitatea de Muzică Franz Liszt din Weimar şi la Conservatorul Superior de MĂssica de AragĂłn din Zaragoza. De-a lungul anilor, a activat ca profesor, solist, muzician de cameră şi dirijor în numeroase ţări europene, SUA, America Latină, Australia şi Asia.

Walter Hilgers a impresionat audienţele din întreaga lume prin concerte desăvârşite susţinute pe cele mai faimoase scene culturale, inclusiv Teatro Colon din Buenos Aires, Centrul Cultural Kirchner din Buenos Aires, Carnegie Hall din New York, Sydney Opera House, Suntory Hall din Tokyo, Tokyo Opera City Concert Hall, Sapporo Concert Hall, Sala Sao Paulo, Teatrul Bolshoi, Sala Conservatorului din Moscova, Sala St. Petersburg Philharmonic Hall, Royal Albert Hall din Londra, Concertgebouw Amsterdam, Sala de concerte a KKL Lucerna, Ateneul Român din Bucureşti, Gewandhaus Leipzig, Sala Filarmonicii din Koln, Bayreuth Festspielhaus, Sala Filarmonicii din Berlin, Opera de Stat din Viena şi Wiener Musikverein.

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti aduce sincere mulţumiri maestrului Walter Hilgers pentru această generoasă donaţie, care va contribui la îmbogăţirea patrimoniului instituţiei şi la susţinerea activităţilor artistice de înalt nivel. Suntem profund recunoscători pentru gestul său nobil şi pentru sprijinul necondiţionat pe care îl oferă Filarmonicii noastre.

Pentru mai multe informaţii şi programul evenimentelor, puteţi vizita site-ul instituţiei la adresa https://filarmonicaploiesti.ro.

  • Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice
  • Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti

Sursă: AMOS News

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *