Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat vineri că două persoane cu cetățenie dublă israeliano-română și domiciliul în Israel au decedat.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în statul Israel, astfel: persoana al cărei deces a fost anunțat de către autoritățile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deținea cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel; persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 și al cărei deces a fost confirmat de autoritățile israeliene la data de 13 octombrie 2023”, a anunțat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor celor decedați și își exprimă profundul regret pentru victimele acestor atacuri. Totodată, reiterează condamnarea fermă a terorismului sub toate formele sale de manifestare.

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contact permanent cu autoritățile israeliene pentru a verifica informațiile referitoare la cetățenii români, precizează MAE.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *