MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Slovenia, întrucât autoritățile locale au decis să prelungească cu șase luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria și Croația!

Conform MAE, autoritățile slovene au decis să prelungească cu încă 6 luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria și Croația, până la 21 decembrie 2024.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor români să aibă în permanență asupra lor un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională) în timpul călătoriei spre și dinspre Republica Slovenia. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +386 1 5058294, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatori în regim de permanență.

În situații dificile, speciale sau de urgență, cetățenii români pot apela telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia la numărul: +386 40980068.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: https://ljubljana.mae.ro și www.mae.ro pentru informații suplimentare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *