logo
RNTV Live

Luna martie vine cu inedite concursuri dedicate liceenilor inițiate de Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” din Ploiești în celebrarea poetului Nichita Stănescu

Afis-Festival-Nichita-Stanescu-2024-768×1086-1
Constantin Corina

Organizația culturală “Ion Luca Caragiale” din Municipiul Ploiești inițiază și desfășoară o serie de proiecte la nivel național, cu scopul de a-l celebra pe cunoscutul poet, Nichita Stănescu

Primul proiect cu care începe luna martie este „Aproape de Nichita”, inițiat în anul 2011, sărbătorește împlinirea a 91 de ani de la nașterea poetului Nichita Stănescu. Elevii și profesorii din ciclul liceal din județul Prahova sunt invitați să se alăture Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” din Municipiul Ploiești pentru a marca această zi deosebită.

Ce trebuie să știi?

  • Activitatea va avea loc în data de 29 martie 2024, în afara orelor de curs.
  • Pentru evaluarea proiectului, se așteaptă un proiect-verbal, pe hârtie fișă cu fișierele foto reprezentative, în format jpeg., nu mai mult de 5 fotografii, care să reflecte activitatea desfășurată. În proiectul-verbal vor fi specificate, într-un tabel, numele cadrelor didactice implicate, clasa, numărul de elevi participanți și tipul de activitate realizată.
  • Proiectul se adresează elevilor din clasele liceale (cursuri de zi) din învățământul judetean Prahova.

REGULAMENT

Al doilea proeict important este Concursul de recitări „Sub aripa lui Nichita”, cu scopul de a identifica și promova liceeni talentați în arta recitării. Proiectul este inclus în cadrul Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu”.

Ce trebuie să știi?

Concursul de recitări „Sub aripa lui Nichita” va avea loc în data de 26 martie 2024, începând cu ora 13:00, la Teatrul de Animație din Bulevardul Independenței, iar festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi, după încheierea concursului.

Detalii importante:

  • Se pot înscrie la acest concurs doar elevii care învață în instituțiile de învățământ liceal, cursuri de zi, din județul Prahova.
  • Fișele de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.casadecultura.ro și trebuie completate și trimise în perioada 15 martie 2024 – 24 martie 2024, ora 18:00, la adresa de e-mail cristina.casadeculturaploiesti@gmail.com.

REGULAMENT

Proiectele intră sub egida Ploiesti – Capitala Tineretului din Romania 2024

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor