Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a criticat sever situația Serviciului Român de Informații (SRI), subliniind că, din 3 iulie 2023, instituția funcționează fără o conducere numită conform legii. Orban a declarat că președintele Klaus Iohannis nu a îndeplinit atribuțiile legale în acest sens timp de un an și aproape trei luni.

„SRI, principalul serviciu de informații din România, esențial pentru siguranța națională, este condus în prezent de un interimar, după demisia lui Eduard Helwig. De ce președintele Iohannis nu propune Parlamentului un nou director, conform legii? Fără o astfel de propunere, Parlamentul nu poate desemna o nouă conducere”, a afirmat Orban pe Facebook.

El a pus la îndoială motivele pentru care președintele a optat pentru un interimar și a întrebat de ce comisia de control a SRI și conducerea Parlamentului nu au reacționat în fața acestei situații legale problematice.

„Este oare întâmplător că, în anul în care au loc alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, SRI nu este condus de un director legal numit? Aceasta ridică întrebări serioase despre intențiile de conducere ale președintelui”, a conchis Orban.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews