Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, a făcut declarații la Constanța în care susține că premierul Marcel Ciolacu a încercat să se prezinte drept un reformist important, dar în realitate nu intenționează să desființeze cu adevărat cele 200.000 de posturi bugetare pe care le-a menționat. Orban argumentează că majoritatea acestor posturi sunt deja vacante și, conform unei legi pe care guvernul și-a angajat răspunderea, nici măcar acestea nu vor fi desființate.

El explică că legea conține 14 excepții de la desființarea posturilor vacante, inclusiv una care permite guvernului să mențină toate funcțiile. Mai mult, există o excepție specială care permite guvernului să nu desființeze niciun post fără niciun motiv, chiar și în cazul în care cele 14 excepții sunt invocate. Orban adaugă că șefii de birou cărora le sunt desființate posturile vor avea prioritate la ocuparea altor posturi de conducere mai înalte, ceea ce în esență înseamnă că aceștia vor fi avansați în funcții.

Orban consideră aceste prevederi ca fiind foarte controversate și sugerează că declarațiile lui Marcel Ciolacu cu privire la desființarea posturilor bugetare ar trebui privite cu mai multă atenție și înțelese în contextul legii și al excepțiilor acesteia.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *