Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei și fost lider al PNL, a lansat o critică vehementă la adresa deciziei PNL de a susține o modificare legislativă care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze pentru un mandat parlamentar, chiar din timpul mandatului său la Cotroceni. Orban consideră această inițiativă un „proiect de lege cu dedicație” și o „discriminare gravă” între Iohannis și cetățenii români, acuzând conducerea PNL că se transformă în „slugi nedemne” ale președintelui.

Orban a subliniat că opinia publică este în mare parte împotriva acestui demers, iar PSD nu a dorit să-și asume riscurile electorale asociate cu susținerea sa. „E o rușine pentru PNL că încearcă să impună această dorință nelegitimă a lui Klaus Iohannis”, a declarat Orban în cadrul unei emisiuni la Euronews România.

Fostul lider al PNL este de părere că președintele Iohannis nu dorește să-și încheie cariera politică și crede că acesta aspiră la funcția de prim-ministru. El a criticat lipsa de implicare a lui Iohannis în problemele interne ale țării, sugerând că mandatul său a fost mai degrabă marcat de deplasări externe cu scop turistic.

Orban a mai adăugat că, în cazul unei eventuale demisii a lui Iohannis pentru a candida, funcția de președinte ar fi preluată de Nicolae Ciucă, ceea ce ar putea avea implicații majore pentru scena politică.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews