Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că intenționează să atace la Curtea Constituțională decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale, considerând acest demers drept nedemocratic și neconstituțional.

Orban susține că fiecare tip de alegeri este un exercițiu democratic distinct și că organizarea alegerilor locale concomitent cu cele pentru Parlamentul European ar încălca Constituția, având în vedere că mandatele aleșilor locali sunt de minimum patru ani.

Politicianul a exprimat opoziția sa față de această propunere, catalogând-o drept „disperarea politică a partidelor de guvernământ.” El a subliniat că alegerile prezidențiale ar putea fi comasate cu cele parlamentare, considerând această abordare mai rezonabilă conform calendarului electoral.

Ludovic Orban a subliniat că preocuparea principală ar trebui să fie buna guvernare a țării, având în vedere situația economică îngrijorătoare. El a criticat partidele aflate la putere pentru focalizarea pe aspecte electorale în loc să se concentreze asupra problemelor concrete ale țării. Orban a adus în discuție datele economice alarmante și a afirmat că prioritățile ar trebui să se axeze pe gestionarea eficientă a guvernării, nu pe organizarea alegerilor.

Ludovic Orban a făcut aceste declarații în cadrul conferinței de alegeri desfășurate la Sibiu, unde se discută desemnarea candidatului pentru funcția de primar al municipiului Sibiu și a candidatului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *