logo
RNTV Live

Lotul olimpic al României a câștigat 3 medalii la Olimpiada Internaționala de Informatică în Echipe – IIOT

Che-cose-e-cosa-significa-Encode-in-informatica-768×461-1
Constantin Corina

În perioada 10-13 mai 2024 s-a desfășurat a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică în Echipe – IIOT, găzduită de către Republica Arabă Siriană, într-un format online.

Elevii români au susținut olimpiada în format online, la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Echipa României a fost compusă din 12 elevi și a fost supervizată de 6 profesori (3 profesori coordonatori și 3 membri ai Comitetului Olimpic Internațional).

Lotul olimpic al României a reușit să cucerească trei medalii – două de argint și una de bronz.

Medalia de argint a fost obținută de către echipele:

  • „Vlaiq”, de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, județul Hunedoara, alcătuită din elevii Alexandru-Raul TODORAN, Rareș Horațiu GHERASĂ, Antonia Camelia GRIDAN și Marius DÎNȘOREAN, sub coordonarea profesorului Daniel POPA.
  • „Andrei”, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, formată din elevii Andrei-Cristian IVAN, Andrei CHERTEȘ, Andrei MARCIUC și Paul Andrei IORGULESCU, sub îndrumarea profesorului Victor MANZ.

Medalia de bronz a fost obținută de echipa „Masters Of Backtracking”, de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, alcătuită din elevii Cristian LUCHIAN, David VIȘAN, Ștefan Claudel NEAGU și Samuel ȘOIMARU, coordonată de către profesorul dr. Gheorghe MANOLACHE.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor