Oamenii cu credință știu că în Prahova există mai multe icoane ale Maicii Domnului care dețin har vindecător. Aceste icoane, considerate comori spirituale, sunt puncte de pelerinaj unde oamenii vin să-și găsească alinarea și să ceară ajutor divin pentru problemele lor.

Cea mai renumită dintre ele este Icoana Maicii Domnului „Siriaca”, aflată la Mănăstirea Ghighiu. Pictată pe lemn de santal și având origini în Siria, icoana a fost dăruită mănăstirii de episcopul Vasilios Samaha, care a mărturisit că despărțirea de ea a fost extrem de dureroasă. Se spune că icoana i s-a arătat în vis Patriarhului Teoctist, cerând să fie adusă la Ghighiu. De atunci, credincioșii, în special femeile care doresc să devină mame, se roagă cu speranță la această icoană, care este considerată făcătoare de minuni.

La Mănăstirea Pissiota, din Poienarii Burchii, o altă icoană a Maicii Domnului, pictată de Eustațiu Stoienescu în secolul trecut, este cunoscută pentru privirea sa pătrunzătoare, despre care se spune că urmărește credincioșii din orice colț al bisericii. Această icoană este venerată pentru puterea sa de a vindeca bolile sufletului și trupului, mulți dintre cei care s-au rugat la ea revenind ulterior pentru a mulțumi.

Si la Ploiești există o icoană cu puteri miraculoase. Aceasta se află la Biserica „Maica Precista”, unde credincioșii se adună pentru a se ruga la icoana „Cu 3 mâini”. Dăruită de Țarul Rusiei Alexandru al II-lea, icoana este cunoscută pentru vindecările pe care le-a adus celor care i s-au rugat cu credință. Oameni grav bolnavi și-au găsit alinarea în fața acestei icoane, care continuă să fie un far de speranță pentru comunitate.

În județul Prahova, și alte lăcașuri de cult adăpostesc icoane cu puteri miraculoase, cum ar fi cele de la Mănăstirea Suzana, Mănăstirea Crasna sau Schitul „Sf. Maria Cricov”. Fiecare dintre acestea este un loc unde credincioșii se adună pentru a se ruga și a cere ajutor în momentele de cumpănă.

Aceste icoane, răspândite în biserici și mănăstiri din Prahova, nu sunt doar opere de artă religioasă, ci adevărate ancore de credință, la care oamenii se întorc de fiecare dată când au nevoie de sprijin divin.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews