logo
RNTV Live

Locul din Europa în care rezidenții au ajuns să trăiască în mașini din cauza chiriilor imense este Londra, Regatul Unit

BBC
Constantin Corina


Cazarea în Ibiza este extrem de costisitoare și prețurile continuă să crească, iar chiriile sunt complet disproporționate în comparație cu veniturile celor care lucrează în acest loc renumit pentru petreceri

César Nebrera toarnă cafeaua, pe care a preparat-o pe un aragaz din portbagajul mașinii sale, într-o cană. Vechea sa berlină Kia, de culoare verde, se află în umbră sub un copac lângă șoseaua principală din apropierea orașului Ibiza.

“Simt lipsa lucrurilor esențiale care fac viața confortabilă, precum posibilitatea de a sta în picioare în propria mea locuință, de a găti adecvat sau chiar de a deschide un sertar și a scoate niște șosete”, mărturisește Cesar. “Acestea sunt genul de lucruri pe care le pierzi când trăiești într-o mașină”, adaugă el.

Mașina lui César a devenit casa sa în ultimii trei ani. El lucrează ca bucătar, dar, având în vedere că prețurile chiriilor din insula spaniolă Ibiza au crescut considerabil, nu își poate permite să locuiască într-un apartament. “În Ibiza, cazarea este extrem de costisitoare și devine tot mai scumpă”, explică el. “Costul închirierii este complet disproporționat față de veniturile mele. Așa că trăirea în mașină este o alternativă. Este mai puțin confortabil, dar îmi permite să rămân pe insulă”, adaugă Cesar.

Alți localnici au recurs la locuirea în corturi sau în locuințe comune extrem de simple. Daniel Granda, purtătorul de cuvânt al Sindicato de Inquilinas de Ibiza y Formentera, o organizație care reprezintă chiriașii locali, spune că astfel de situații devin tot mai frecvente.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor