logo
RNTV Live

Liturghie arhierească la o parohie din Brașov

liturghie-arhiereasca-la-dragus-judetul-brasov-264784
Ștefan Petre

În Duminica a 10-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat slujba liturgică în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Drăguș, situată în județul Brașov. Această biserică a fost înfrumusețată atât în interior, cât și în exterior, în decursul ultimilor ani.

Credincioșii din comunitatea Drăguș au participat într-un număr considerabil la Sfânta Liturghie, purtând cu mândrie și tradiție costumele populare renumite în zona Țării Făgărașului pentru frumusețea și autenticitatea lor. În timpul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Laurențiu a hirotonit diacon pe teologul Ovidu Ilie Vasu, conform informațiilor furnizate de Mitropolia Ardealului.

În discursul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a interpretat pasajul din Evanghelie citit în timpul Sfintei Liturghii, care descrie minunea vindecării unui lunatic, subliniind puterea credinței în viața oamenilor.

În cuvintele sale, el a evidențiat: „Noi avem nevoie de o credință stăruitoare, o credință puternică, nu este vorba doar de o simplă încredere. Credința față de Dumnezeu este o relație, o apropiere deplină, de părtășie cu Hristos. Mântuitorul, prin cuvânt, a putut să‑l depărteze pe diavolul care îl chinuia pe acest copil. Cuvântul, pentru ca să fie puternic, trebuie să fie însoțit de lucrarea lui Dumnezeu, de lucrarea Duhului Sfânt. Nu avem noi putere, avem arme cu care ne putem lupta împotriva diavolului, avem semnul Crucii care ne apără, avem apoi tot felul de rugăciuni pe care le face Biserica. Mântuitorul l‑a putut vindeca doar prin cuvânt, pentru că El era Cuvântul cel adevărat. (…) Înțelegem că, și pentru noi, Hristos este Cel care ne întărește, credința ne vindecă și pe noi, de fiecare dată când venim la biserică, de fiecare dată când ascultăm cuvântul Lui, de fiecare dată când în rugăciune punem forța credinței statornice și apoi punem și practica. Fără post este un strigăt, o alarmă”.

La încheierea slujbei, preotul paroh Gheorghe Roșca a fost decorat cu distincția „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei”. Preotul paroh a exprimat recunoștința sa față de Înaltpreasfințit pentru binecuvântările aduse comunității din Drăguș și i-a înmânat ca dar un epitrahil și un omofor.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor