Dupa ce a rezolvat criza medicilor cardiologi conducerea Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Andreoiu” Ploiesti cauta solutii pentru atragerea specialistilor radiologi si neurologi. La acest moment demersal este greoi, tinand seama ca posturile sunt blocate, odata cu ordonanta austeritatii. Ministerul Sanatatii trebuie sa inainteze memorii, pentru ca aceste locuri de munca sa poata fi ocupate.

Dupa ce multa vreme sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Andreoiu” Ploiesti a dus lipsa de medici, in prezent situatia a fost rezolvata. Doar ca mai sunt alte doua specializari unde schema de personal este incompleta. Ordonanta Austeritatii a creat si in acest domeniu blocaje.

Sunt insa perioade in care aceste rezultate vin cu intarziere, tinand seama si de numarul mare de pacienti.

Iar lipsa specialistilor are si o explicatie, care tine de o hiba legislativa, pe care nimeni nu a luat-o in calcul pana in prezent.

Consiliul Judetean Prahova a reusit sa le ofere medicilor cardiologi noi veniti locuinte de serviciu, iar in cazul celor care fac naveta decontarea acesteia. De astfel de beneficii se pot bucura si ceilalti specialisti de care unitatea medicala mai are nevoie.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *