logo
RNTV Live

Lionel Messi a fost criticat după absența sa dintr-un meci amical desfășurat în Hong Kong

psg-nu-i-va-prelungi-contractul-lui-lionel-messi-anunta-l-equipe-cele-doua-variante-pentru-a-si-continua_size6
Dudau Andreea Valentina

Lionel Messi a fost acuzat că a încercat să înjosească China, după ce nu a participat la un meci amical desfășurat în Hong Kong!

Controversele generate de absența lui Lionel Messi de la un meci amical în Hong Kong s-au răspândit și în China continentală, unde unii îl acuză că încearcă să denigreze Beijingul. Furia fanilor a fost stârnită de decizia lui Messi și a echipei sale, Inter Miami, de a-l lăsa pe jucător pe bancă în timpul meciului împotriva unei echipe din Hong Kong, duminică, invocând o accidentare.

Fanii, unii dintre ei plătind peste 4.800 de dolari din Hong Kong (500 de dolari), pentru a-l vedea pe fostul star de la PSG, au scandat “Banii înapoi”, au ridicat pumnii cu degetul mare în jos și l-au huiduit pe coproprietarul echipei, David Beckham, când acesta a încercat să mulțumească mulțimii.

Dar când a fost văzut jucând 30 de minute într-un meci amical în Japonia miercuri, indignarea chinezilor s-a amplificat. Influential ziarul Global Times a sugerat că forțele străine ar fi conspirat pentru a afecta reputația Hong Kong-ului. “O teorie este că acțiunile (lui Messi) au fost motivate politic, în măsura în care Hong Kong a dorit să stimuleze economia prin acest eveniment și că forțele externe au dorit în mod deliberat să umilească Hong Kong-ul prin acest incident”, a notat publicația naționalistă. Această ipoteză nu poate fi exclusă”.

“Locuitorii din Hong Kong îl urăsc pe Messi, pe Inter Miami și pe mâna întunecată din spatele lor, pentru palma deliberată și calculată pe care au aplicat-o în fața Hong Kong-ului”.

Guvernul din Hong Kong a cerut explicații organizatorilor meciului, care au solicitat finanțare publică, afirmând că le-a fost asigurat în repetate rânduri că Messi va juca. Jucătorul argentinian a deplâns “ghinionul” de a nu putea juca, sperând să poată reveni. Dar consilierul principal al guvernului din Hong Kong, Regina Ip, a declarat pe rețeaua de socializare X că lui Lionel Messi nu ar trebui “să i se permită niciodată să se întoarcă”.

În China continentală, absența lui Messi de pe teren a fost în centrul conversațiilor pe platforma digitală Weibo întreaga săptămână. Un mesaj al fotbalistului în care își exprima regretele a fost inundat de comentarii și meme-uri batjocoritoare. Unii l-au portretizat pe Messi ca pe un soldat imperial japonez, făcând referire la presupusa sa preferință pentru Japonia în detrimentul Chinei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor