logo
RNTV Live

Lingură la 117 euro din 2025: Aceasta accentuează gustul sărat ajutându-ne să avem o alimentație mai sănătoasă!

R
Constantin Corina

Dezvoltat de gigantul japonez al băuturilor Kirin Holdings, aceasta funcționează prin trecerea unui câmp electric slab care concentrează moleculele de ioni de sodiu pe limbă, intensificând percepția de sărat a alimentelor.

Cântărind 60 de grame, lingura este alimentată de o baterie litiu reîncărcabilă.

Profesorul Homei Miyashita de la Universitatea Meiji a co-dezvoltat lingura.

„Când mănânci alimente cu conținut scăzut de sare, o parte din acel sodiu intră în contact cu limba ta, dar nu cu toate, așa că folosim un curent electric pentru a atrage sodiul către limbă. Odată ce faci asta, o mulțime de sodiu este atrasă de limba și dă impresia unei arome mai sărate.” spune acesta.

„Japonia are o cultură alimentară care tinde să favorizeze aromele sărate. Japonezii în ansamblu trebuie să reducă cantitatea de sare, dar poate fi dificil să ne îndepărtăm de ceea ce suntem obișnuiți să mâncăm. Asta ne-a determinat să dezvoltăm această lingură electrică”, a spus cercetătorul Kirin Ai Sato.

Potrivit Reuters, produsul a fost lansat luni, 20 mai 2024, marcând prima comercializare a tehnologiei care a câștigat anul trecut un premiu Ig Nobel pentru cercetări neobișnuite și capricioase.

Kirin va vinde online doar 200 de linguri electrice de sare în această lună și va oferi o serie limitată la un retailer japonez în iunie. Compania speră să ajungă la un milion de utilizatori la nivel global în cinci ani.

Vânzările internaționale vor începe anul viitor, iar prețul unei linguri va fi de 117 euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor