Membrii PNL și PSD din coaliția de guvernare au avut discuții cu privire la implementarea unei limite de 80% din salariul șefului în remunerația angajaților din entitățile publice, au dezvăluit surse politice în ziua de marți.

„Nu vor mai fi angajați cu salarii mai mari decât salariul șefului”, au spus sursele citate. „Avem directori de școli cu salarii mai mari decât primarii, avem șefi de spitale cu salarii mai mari decât șefii de CJ-uri”, au mai declarat surse din coaliție.

Un scenariu abordat de PNL și PSD implică posibilitatea ca lucrătorii din cadrul entităților publice să primească o remunerație de cel mult 80% din salariul liderului lor.

Guvernul ia în considerare și posibilitatea de a renunța la acordarea tichetelor de vacanță și a indemnizației de masă pentru angajații din sectorul public care primesc un salariu brut lunar mai mare de 10.000 de lei, cu excepția celor din domeniul apărării și ordinii publice.

O altă propunere pe care PNL și PSD doresc să o implementeze în cadrul angajaților din sectorul public este ca sporurile să nu poată depăși valoarea salariului de bază.

Măsurile discutate fac parte dintr-un plan amplu al Guvernului de a realiza economii la bugetul de stat, în paralel cu creșterea încasărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *