logo
RNTV Live

Ligia Deca: Termenul limită pentru înscrierea la Bacalaureat este vineri

Sesiunea specială pentru olimpici este organizată de ISJ Prahova
Constantin Corina

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că vineri este ultima zi pentru înscrierea la sesiunea de Bacalaureat din iunie-iulie. Tot vineri este și ultima zi de cursuri pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a.

Examenul de Bacalaureat va începe cu evaluarea competențelor între 17 și 19 iunie, iar probele scrise vor începe pe 1 iulie. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a reamintit joi, într-o postare pe Facebook, că vineri este ultima zi pentru înscrierea la Bacalaureat și ultima zi de cursuri pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a, potrivit stirileprotv.ro.

Examenul de Bacalaureat va începe cu probele de competențe. Între 17 și 19 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), iar pe 19 și 20 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

Evaluarea competențelor digitale (proba D) este programată pentru perioada 19-21 iunie, iar între 25 și 27 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise vor începe pe 1 iulie, cu examenul la Limba și literatura română (proba E.a). Pe 2 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului (proba E.c), pe 4 iulie proba scrisă la alegere a profilului și specializării (proba E.d), iar pe 5 iulie proba scrisă la Limba și literatura maternă (proba E.b).

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12.00 și 18.00. Contestațiile vor fi soluționate în perioada 9-11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor