logo
RNTV Live
tymbark

Ligia Deca: noul mod de încheiere al anului școlar

http___gandul.ro_wp-content_uploads_2023_04_ligia-deca
Andrei-Vlăduț Gușter

Joi, în timpul ședinței de Guvern, Ligia Deca, ministrul Educației, a făcut public noul regulament de organizare astfel încât atunci când se vor întoarce la ore cadrele didactice să poată încheia situația școlară cu mai puține note.

Ligia Deca: „Noi încă de la începutul săptămânii am organizat întâlniri împreună cu inspectorii școlari de la nivel județean, care la rândul lor organizează întâlniri cu directorii școlilor pentru a organiza un program de recuperare în a șa fel încât cadrele didactice și personalul care revine în unitățile de învățământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat pentru că au fost în mișcarea aceasta de protest.

Există toate premisele și toată disponibilitatea pentru a putea recupera până la finele anului școlar și noi avem toată disponibilitatea pentru a găsi cele mai bune soluții.”

Ministrul Educației a mai transmis că la nivelul instituțiilor de învățământ toată lumea își dorește să se reia activitatea pentru a se putea încheia situația școlară și a putea să fi susținute examenele naționale.

„Am ușurat acest proces de închidere a situațiilor școlare și anume am modificat regulamentul de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ în așa fel încât să se poată închide situația școlară de către cadrele didactice cu mai puține note. Deci să nu mergem pe numărul de note care ar fi fost necesar dacă am fi avut un an fără întreruperi, ci să putem să facilităm încheierea situațiilor școlare în interesul elevilor”, a anunțat Ligia Deca.

Sursă: jurnalul.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor