logo
RNTV Live

Ligia Deca a anunțat programul pentru înscrierile la creșe și grădinițe în 2024

gradinita-podenii-noi-3
Constantin Corina

Prima etapă a procesului de înscriere la creșe și grădinițe pentru anul 2024, anunțată de către Ministrul Educației, Ligia Deca, va începe în luna mai și se va încheia în iunie

Ligia Deca a comunicat pe pagina sa de Facebook că acum ceva timp a fost anunțată lansarea în consultare publică a metodologiei și a calendarului de înscrieri în creșe și grădinițe. La solicitarea partenerilor sociali, datele propuse inițial în proiect au fost modificate.

După publicarea în Monitorul Oficial a metodologiei de înscriere și a calendarului, toate detaliile referitoare la procesul de înscriere vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației.

În intervalul cuprins între 20 și 24 mai se va desfășura reînscrierea copiilor care au frecventat creșa sau grădinița în acest an școlar. Prima etapă de înscriere, bazată pe cele trei opțiuni exprimate de părinți, va avea loc între 27 mai și 14 iunie. În data de 14 iunie vor fi publicate listele cu copiii înscriși și locurile disponibile după prima etapă de înscriere.

A doua etapă de înscriere se va desfășura între 17 iunie și 5 iulie, iar în această ultimă dată vor fi anunțate listele cu copiii înscriși și locurile rămase disponibile.

Între 19 și 29 august va avea loc etapa de ajustări, în care vor fi înscriși copiii care nu au fost incluși în primele două etape și care nu au participat la procesul de înscriere.

Pe 30 august vor fi publicate listele cu copiii înscriși și numărul de locuri disponibile după etapa de ajustări.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor