Liderul UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, care este și președintele Consiliului Județean, a afirmat sâmbătă, la conferința de alegeri a PSD Satu Mare, că cele două partide sunt „condamnate” să guverneze împreună. El a invitat formațiunea maghiară să mențină „acest climat constructiv” și după alegerile viitoare.

Pataki Csaba a subliniat că, la nivelul județului, există o majoritate de peste două treimi în Consiliul Județean, iar colaborarea dintre PSD și UDMR este esențială. El a avertizat împotriva încercărilor de a dezbina cele două partide și a subliniat importanța păstrării unității.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a susținut că, potrivit ultimelor sondaje, UDMR și PSD ar obține peste 60% din voturile pentru Consiliul Local în municipiul Satu Mare. El a subliniat că colaborarea dintre cele două formațiuni este crucială pentru depășirea problemelor locale și pentru îndeplinirea așteptărilor sătmărenilor.

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a recunoscut colaborarea onorabilă cu UDMR, dar a adăugat că nu ar trebui să fie surprinzător dacă PSD ar câștiga cele două funcții – președinția și primăria.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *