Preşedintele Senatului şi liderul PNL, Nicolae Ciucă, a avut o întrevedere joi cu Ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, abordând mai multe subiecte de interes comun. Printre acestea s-au numărat discuţii privind recentele atacuri ruseşti din sudul Ucrainei, aproape de graniţa cu România, asupra cărora liderul PNL a exprimat o condamnare fermă. În cadrul discuţiilor, s-a pus accentul și pe sprijinirea continuă a Ucrainei şi Republicii Moldova.

O altă temă importantă a întrevederii a fost atragerea de investiţii americane în România, evidenţiind oportunităţile economice pentru companiile din SUA, precum și potenţialul în creştere al ţării ca destinaţie pentru investiţiile străine. De asemenea, s-a acordat o atenţie deosebită digitalizării, în special în ceea ce priveşte instituţiile de stat, cu un accent pe domeniul fiscal.

În contextul discuţiilor, preşedintele Senatului a avut oportunitatea de a discuta despre priorităţile Senatului României pentru următoarea sesiune, manifestând dorinţa comună ca, după alegerile parlamentare din 2024, să fie asigurată o reprezentare mult mai echilibrată a femeilor în Parlamentul României.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *