Sursă foto: Hotnews

Liderii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) „Prof. Ion Neacşu” din Buzău susțin că au existat încercări de destabilizare şi diversiuni în perioada grevei, derulate prin mass-media şi reţelele de socializare.

,,Astăzi a avut loc o analiză a activităţilor desfăşurate pe perioada grevei, analiza s-a făcut în cadrul Colegiului judeţean al liderilor, lideri care au avut cuvinte apreciative la adresa tuturor celor care s-au ocupat cu organizarea şi desfăşurarea acestui protest şi nu au fost puţini nici cei care au felicitat conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Faptul că aici, la nivel local, s-a încercat o diversiune legată de faptul că un sindicat puternic, cum suntem noi, creează probleme, dar nu ştiu cui, nu convine nici celor care sunt astăzi la putere probabil, zic, sau nu convine nici celor care vor veni la putere. Prin urmare, sunt încercări de destabilizare pe care colegii mei le-au dezavuat din start.

Atât timp cât anumite grupuri pe reţelele de socializare ori anumite articole scot la iveală lucruri cu tentă de a instiga pentru schimbarea unor structuri de conducere, este clar că asta este ideea pe care o desprinzi „, declară Ion Dobre, președintele SÎP Buzău.

Din toamna acestui an protestele ar putea fi reluate, în cazul în care Guvernul nu va pune la punct noile grile de salarizare ce urmează să se regăsească în legea salarizării.

,,La Buzău au fost peste 3.000 de sindicalişti care au participat la proteste. Protestul la momentul acesta este suspendat. Mai avem ca obiectiv grila de salarizare, grilă la care se lucrează acum.

Avem deja constituită o comisie iar comisia împreună cu reprezentanţi din Ministerul Muncii, Ministerului Educaţiei, Ministerului de Finanţe vor lua o decizie cu privire la situarea noastră în acea grilă de salarizare care, atenţie, este una din revendicările noastre, unul dintre punctele peste care dacă se va trece fără a se ţine cont de propunerile noastre, din toamnă este posibil să reluăm acest protest.

Grila de salarizare se face pentru tot sistemul bugetar, grila are douăsprezece trepte, pe a douăsprezecea treaptă este situat salariul preşedintelui, noi la momentul acesta, în această grilă, suntem pe poziţia 1,6 – 2,2 adică treapta cea mai de jos, ideal ar fi să depăşim cel puţin treapta a patra”, încheie liderul de sindicat.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *