logo
RNTV Live

Liderii capitalei Elveției iau o decizie controversată: testează vânzarea controlată de cocaină!

cocaina
Dumitrache Catalina

Berna, Capitala Elveției, și-a manifestat intenția de a efectua un test pilot științific de vânzare controlată a cocainei.

Consiliul orașului a aprobat o moțiune din partea Stângii Alternative pentru a extinde testele cu canabis la viitoarea vânzare legală de cocaină, cu 43 de voturi pentru și 18 împotrivă.

Cu toate că este cunoscut faptul că cocaina este un drog dăunător, politicienii din Berna consideră că vânzările supravegheate ar putea duce la un control mai bun al narcoticului.

A existat opoziție în faț amoțiunii, în principal din partea partidelor de centru și de dreapta din Elveția, precum Partidul Popular Elvețian, Partidul Radical-Liberal, Partidul Evanghelic.

Acestea au susținut că o astfel de decizie ar trebui lăsată la latitudinea guvernului federal.

Franziska Teuscher, directorul pentru educație, afaceri sociale și sport din Berna, în ciuda tuturor criticilor, menționează că:

,,Guvernul a fost de acord cu proiectele pilot privind canabisul doar la presiunea orașelor”.

Votul din Berna este menit să trimită un semnal guvernului și altor orașe pentru a lua în considerare această idee.

Propunerea de vânzare de cocaină a mai fost respinsă, la limită, de consiliul din Berna în 2019.

Totuși, o a doua versiune care conținea mai multe restricții a adunat suficient sprijin suplimentar din partea Partidului Social-Democrat de stânga pentru a forța adoptarea moțiunii joi.

Proiecte pilot de vânzare de canabis sunt deja în curs de desfășurare în Basel, Zurich și Lusanne. Se așteaptă ca Berna să le urmeze exemplul în toamna anului 2023, iar Biel câteva luni mai târziu.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiadi deseuri prahovaromsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor