Într-o conferință de presă, liderii partidului AUR au adus în discuție pierderea finanțării din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru șase spitale din România și au solicitat demisia sau destituirea celor responsabili pentru această situație.

Critici privind Viitoarea Alianță PSD-PNL

În același context, liderul AUR, deputatul George Simion, a comentat anunțul referitor la o viitoare alianță dintre PSD și PNL. El le-a transmis felicitări liderilor celor două partide și le-a dorit sănătate, sugerând că această mișcare reprezintă o tranziție de la o mișcare politică la alta. Totodată, el a subliniat asemănările cu istoria României de după al Doilea Război Mondial, când totalitarismul a fost introdus în țară.

Pierderea Fondurilor pentru Spitale

Președintele Consiliului Național de Conducere AUR, senatorul Claudiu Târziu, a atras atenția asupra pierderii finanțării PNRR pentru șase spitale, fapt care a stârnit îngrijorare în rândul partidului. El a menționat că din fondurile nerambursabile, aproximativ 2 miliarde și 100 de milioane de euro au fost retrase, dintre care 740 de milioane de euro erau destinate pentru modernizarea și construcția spitalelor. Această situație a creat incertitudine în privința proiectelor în derulare și a autorităților locale implicate.

Senatorul Târziu a ridicat întrebări cu privire la motivele reducerii finanțării, întârzierea proiectelor sau influența unei presupuse creșteri economice asupra acestei decizii. El a cerut ca responsabilii să ofere clarificări și, în caz de vinovăție, să își asume responsabilitatea, chiar prin demisii sau destituiri.

Comentarii cu Privire la Acuzații

Claudiu Târziu a mai adăugat că acuzațiile referitoare la o presupusă relație cu Vladimir Putin sunt complet nefondate și că numele său nu apare într-o listă controversată. El a calificat aceste acuzații ca fiind invenții și a subliniat că astfel de manevre nu vor avea succes în fața realității.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *