Conform informațiilor Forbes, liderii Armatei ruse plănuiesc să desfășoare un atac amplu în regiunea Harkov, având ca obiectiv ocuparea extinsă a teritoriului drept „un cadou pentru Putin în ziua alegerilor”. Pentru această misiune, au fost mobilizate 500 de tancuri, aproximativ 600 de vehicule de luptă și în jur de 40.000 de militari.

Centrul Ucrainean pentru Strategii de Apărare a explicat că Federația Rusă are planuri de a ocupa integral regiunile Donețk și Lugansk, precum și o porțiune din regiunea Harkov până la râul Oskil, până în martie 2024.

Se remarcă faptul că alegerea termenului „până în martie” nu este întâmplătoare, deoarece în această lună vor avea loc alegeri prezidențiale în Rusia, iar Kremlinul urmărește să obțină „victorii” până la acea dată.

Conform Forbes, ocuparea unei porțiuni din Harkov ar reprezenta un gest de „cadou” pentru Putin în ziua alegerilor, din partea armatei ruse din Ucraina.

Armata ucraineană caută soluții

În ceea ce privește mobilizarea armatei ucrainene, conform publicației, aici sunt concentrate aproximativ 10 brigăzi, numărând aproximativ 20.000 de soldați și sute de tancuri, vehicule de luptă și obuziere.

„Dar pentru ucraineni, problema nu sunt oamenii și echipamentele. Problema este muniția, după ce Statele Unite, principalul furnizor de obuze, și-a redus livrările cu două treimi.

Anticipând ofensiva viitoare, armata ucraineană a format noi brigăzi mecanizate și le-a transferat la Kupyansk pentru a întări garnizoana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *