Ministerul Sănătății, prin proiectul Băncii Mondiale, a lansat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru dotarea noului centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești. Investiția cuprinde două acceleratoare medicale, stații pentru planificare tratament, stații de conturare și lucrări civile de construcții pentru amenajarea spațiilor pentru instalarea și funcționarea optimă a acestora.

Lucrările de construcție a clădirii în care va funcționa centrul de radioterapie din Ploiești au început în urmă cu trei ani. Municipalitatea a investit aproximativ 14 milioane de lei.

Termenul de depunere a ofertelor pentru cele două acceleratoare este 17 august. Pe lângă acestea, centrul va dispune și de un tomograf. Și acesta este în curs de achiziție. Este finanțat în proporție de 90% de Ministerul Sănătății și 10% din bugetul local al Primăriei Ploiești.

La centrul de radioterapie din Ploiești vor fi tratați pacienții bolnavi de cancer din județul Prahova și din localitățile limitrofe. În evidențele Spitalului Municipal Ploiești sunt în prezent aproximativ 8500 de pacienți cu afecțiuni oncologice, în diverse stadii de tratament. Reprezentanții unității spitalicești spun că pentru deschiderea centrului respectiv va fi nevoie de angajarea a încă doi medici; unul specialist și unul primar; doi sau trei fizicieni și asistenți medicali.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *