logo
RNTV Live

Legoul STAR WARS atinge recordul chiar în București cu peste un milion de piese. Recordul a fost oficializat de Guiness World

Lucrare-RoLUG-si-LEGO-Romania-in-Guinness-World-Records–e1713870245476-780×470
Constantin Corina

Membrii RoLUG (Romanian LEGO Users Group), cu sprijinul LEGO Romania, au creat cea mai mare machetă din piese LEGO din lume, o realizare recunoscută oficial de Guinness World Records la Comic Con din 2024 din Europa de Est.

Recordul mondial pe care îl sărbătorim acum este o piatră de hotar comună pe piața din România și o încurajare valoroasă pentru a continua să fim implicați acolo unde pasiunea prosperă”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager România și Bulgaria la LEGO Group.

Cu peste 1 milion de cărămizi LEGO utilizate, macheta acoperă o suprafață totală de 45.746 de metri pătrați, complet construită din cărămizi LEGO, fără a fi nevoie de un sistem de suport suplimentar, ceea ce i-a adus titlul Guinness World Records.

Modelul detaliat reconstituie fiecare aspect al reliefului planetei Lothal, o prezență semnificativă în universul Star Wars, folosind atât spațiul vertical, cât și cel orizontal pentru a adăuga adâncime și dinamică.

Cu nave de luptă, vehicule și peste 1.500 de minifigurine, macheta captează impresia de mișcare și viață.

Echipa formată din 26 de membri RoLUG a lucrat la acest proiect de-a lungul a trei ani. Ultimul metru pătrat al machetei a fost construit în timp real, cu ajutorul vizitatorilor prezenți la East European Comic Con.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor