Lego a renunţat la eforturile de a înlocui plasticul obţinut din petrol, după ce a descoperit că noul material duce la emisii de carbon mai ridicate, a anunţat publicaţia Financial Times.

Producătorul de jucării s-a angajat să folosească numai materiale durabile în produsele sale până în 2032 și, în urmă cu doi ani, a dezvăluit un prototip de cărămidă realizată din PET reciclat. Plasticul a fost obținut din sticle care sunt utilizate de obicei pentru apă sau sifon.

Lego susţine că noile cărămizi fabricate din polietilenă tereftalată reciclată (RPET) vor duce la emisii de carbon mai ridicate.

„Am decis să nu progresăm în fabricarea de cărămizi din PET reciclat după mai bine de trei ani de teste, deoarece am constatat că materialul nu a redus emisiile de carbon”, a spus purtătorul de cuvânt.

Am testat sute şi sute de materiale. Chiar nu e posibil să găsim un material ca acesta”, a afirmat directorul general al Lego, Niels Christiansen, pentru Financial Times. Reprezentanţii Lego nu au răspuns imediat solicitării Reuters de a oferi detalii suplimentare.

De curând, Lego a informat că în primele şase luni din acest an vânzările au crescut cu 1%, la 27,4 miliarde de coroane daneze (patru miliarde de dolari). Comparativ, vânzările Lego au urcat cu 17% în 2022 şi cu 27% în 2021.

„Au fost şase luni dificile pentru industria jucăriilor. Dar ne-am majorat cota de piaţă şi am crescut cu 10% mai rapid decât piaţa”, a declarat directorul general de la Lego, Niels Christiansen.

Cu toate acestea, Lego „nu renunță la efortul de a face cărămizi fără ulei” și rămâne „pe deplin angajat să facă cărămizi Lego din materiale durabile până în 2032”, conform purtatorului de cuvant.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *