logo
RNTV Live

Legea care acordă zile libere părinţilor a apărut în Monitorul Oficial. Se aplică şi în privat, dar cu o condiţie

Se caută persoane care doresc să devină de meserie părinţi. Condiţii!
Mihai Constantinescu

Legea care acordă zile libere părinţilor a apărut în Monitorul Oficial. Se aplică şi în privat, dar cu o condiţie

Legea care prevede acordarea de zile libere părinţilor, atunci când unităţile de învăţământ sunt închise din motive excepţionale, a fost publicată în Monitorul Oficial. Personalul din sectoare cu foc continuu poate beneficia de prevederi doar cu acordul angajatorului.

Prevederile se aplică părinţilor cu copii cu vârsta mai mică de 12 ani sau celor care au copii de până la 18 ani, dacă au o dizabilitate, şi care sunt înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ.

Legea se aplică la închiderea temporară a unităţilor din cauza condiţiilor meteorologice sau a oricăror situaţii extreme, declarate ca atare de către autorităţi.

“Prevederile se aplică angajaţilor din unităţile sistemului energetic naţional, din unităţile operative de la sectoarele nucleare , din unităţile cu foc continuu, din unităţile sanitare şi de asistenţă socială, de telecomunicaţii, ale radioului şi televiziunii publice, din transporturile pe căile ferate, din unităţile care asigură transportul în comun şi salubritatea localităţilor, precum şi aprovizionarea populaţiei cu gaze, energie electrică, căldură şi apă, doar cu acordul angajatorului”, prevede legea.

Citeşte mai departe AICI

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesteni-arestati-dupa-o-lovitura-de-115-000-de-euro/?fbclid=IwAR2Qq_pk55pQw5-sd2ZPEbnD3pW1BLNllxN2p51JSJFEXxVBKDGuJOfmKCc

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor