Sursa: gandestesanatos.ro

Cercetările sugerează că contactul cu natura poate fi benefic, de exemplu, ducând la îmbunătățirea stării de spirit, a cogniției și a sănătății. Un moment de liniste in parc ne poate aduce beneficii din toate punctele de vedere, mai ales cand ne gasim intr-o stare mai stresanta.

Conexiunea noastra cu natura este un factor puternic al atitudinilor și comportamentelor pro-mediu care pot fi, de asemenea, asociate pozitiv cu bunăstarea subiectivă.

În plus, persoanele care au o conexiune mai ridicată cu natura pot căuta mai multe oportunități de a culege beneficiile psihologice asociate cu expunerea naturii sau, din perspectiva biofiliei, pot satisface nevoia de a se afilia cu alte viețuitoare. În sprijinul acestui lucru, conexiunea cu natura este asociată pozitiv cu contactul cu natura.

Deși a fost publicată o meta-analiză anterioară care a examinat dacă expunerea la mediile naturale are un impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării (Bowler et al., 2010), nu au fost efectuate meta-analize care să fi investigat în mod cuprinzător dacă trăsătura de conexiunea cu natura este asociată cu fericirea.

Cercetări

Potrivit unei serii de studii de teren efectuate de Kuo și Coley la Human-Environment Research Lab, timpul petrecut în natură ne conectează unul cu celălalt și cu lumea mai mare.

Un alt studiu de la Universitatea din Illinois sugerează că locuitorii din locuințe publice din Chicago, care aveau copaci și spațiu verde în jurul clădirii lor, au raportat că cunosc mai mulți oameni, au sentimente mai puternice de unitate cu vecinii, sunt mai preocupați să se ajute și să se sprijine reciproc și să aibă sentimente mai puternice. de apartenenta decat chiriasii in cladiri fara copaci.

Această experiență de conectare poate fi explicată prin studii care au folosit fMRI pentru a măsura activitatea creierului.

Când participanții au văzut scene din natură, părțile creierului asociate cu empatia și dragostea s-au aprins, dar când au văzut scenele urbane, părțile creierului asociate cu frica și anxietatea au fost activate.

A fi în natură, sau chiar a viziona scene ale naturii, reduce furia, frica și stresul și crește sentimentele plăcute.

Expunerea la natură nu numai că te face să te simți mai bine emoțional, ci contribuie și la bunăstarea ta fizică, reducând tensiunea arterială, ritmul cardiac, tensiunea musculară și producția de hormoni de stres. Poate chiar să reducă mortalitatea, potrivit unor oameni de știință precum cercetătorii în sănătatea publică Stamatakis și Mitchell.

Sursa: micilebucurii.ro

‎Se pare că natura ne inspiră sentimente care ne leagă unul de celălalt și mediul nostru.

Surse: takingcharge.csh.umn.edu, frontiersin.org

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *