Sursa: thescottishsun.co.uk

Toxinele va pot scădea fluxul de sânge către celulele pielii, pot reduce umiditatea din derm si de asemenea va pot descompune colagenul si elastina. Cu aceste informatii, este deja clar ca fumatul afecteaza cel mai mare organ al corpului, pielea provocand în acelasi timp și riduri.

Fumatul vă poate îngusta vasele de sânge, limitând oxigenul și nutrienții vitali care ajung la celulele pielii. – Persoanele care fumează tind, de asemenea, să aibă niveluri mai scăzute de colagen și elastină, care sunt vitale pentru sănătatea generală și fermitatea pielii. Această reducere a colagenului și a elastinei duce adesea la apariția ridurilor premature.

De ce fumatul contribuie la apariția ridurilor?

Potrivit unei surse de încredere din 2021, fumatul poate provoca descompunerea fibrelor de colagen și elastină din piele(colagenul este o proteină esențială care afectează sănătatea și funcția dermului). Când nivelurile de colagen și elastină scad, pielea are mai multe șanse să se lase, să se ridă și să își piardă fermitatea.

De asemenea, fumatul poate reduce umiditatea din piele, ceea ce ar putea face ca ridurile să se dezvolte mai ușor sau să fie mai vizibile.

În general, ridurile cauzate de fumat tind să apară mai devreme în viață decât cele cauzate de îmbătrânirea tipică. Asocierea dintre ridurile proeminente și fumat pare să fie deosebit de evidentă atunci când oamenii fumează mai mult de 40 de pachete de țigări pe an.

Sfaturi de îngrijire a pielii pentru a inversa efectele fumatului

  • O dietă echilibrată: o dietă bogată în vitamine și minerale poate ajuta la refacerea, întărirea și protejarea pielii. Bea multă apă și minimizarea consumului de alcool și cofeină va ajuta, de asemenea, pielea să păstreze umiditatea și să rămână sănătoasă.
  • Fă suficient exercițiu: exercițiile fizice moderate regulate stimulează fluxul sanguin și pot crește producția de antioxidanți naturali din organism, care ajută la protejarea tuturor celulelor, inclusiv a celulelor pielii.
  • Dormi bine: Celulele pielii tale se pot repara singure în timp ce dormi, iar corpul tău poate crește producția de colagen în acest timp.
    Folosirea protecției solare: purtarea de protecție solară vă poate proteja pielea de fotoîmbătrânire și de riduri. Cercetările din 2016 sugerează că utilizarea regulată de protecție solară poate chiar inversa ridurile și petele solare.
  • Prioritizează-ți rutina de îngrijire a pielii: în general, curățarea și hidratarea regulată a pielii vă va ajuta să o mențineți sănătoasă. În plus, exfolierea ușoară regulată poate ajuta la eliminarea acumulării de piele moartă și poate ajuta serurile să se absoarbă mai bine. Retinolul, vitamina C și alte seruri pot reduce ridurile și vă pot lumina pielea.
  • Ia în considerare tratamentele la cabinet: tratamentele precum microneedling și resurfacing cu laser pot ajuta la îmbunătățirea texturii pielii și la reducerea aspectului ridurilor.

Sursa: healthline.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *