O lectie de educatie rutiera in strada! Asta le-au oferit politistii prahoveni soferilor care au circulat de dimineata pe DN1B, zona Valea Calugareasca. Conducatorii auto au fost trasi pe dreapta, iar un specialist in siguranta rutiera le-a explicat care sunt principalele cauze generatoare de accidente. Chiar în timpul actiunii, la doar cativa kilometri de zona in care erau politistii s-a produs un accident.

Un moment de neatenție, graba sau folosirea telefonului mobil la volan, chiar și cu ajutorul unui dispozitiv hands free, pot avea consecințe grave. Pentru creșterea gradului de disciplină în trafic și prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii prahoveni au organizat acțiunea de joi dimineață.

Unii șoferi recunosc faptul că de cele mai multe ori nu respectă chiar toate regulile de circulație.

Polițiștii au explicat și care sunt riscurile pe care și le asumă cei care se urcă la volan sub influența băturilor alcoolice sau a drogurilor.

Culmea ironiei, în timp ce oamenii legii explicau cum se produc cele mai multe accidente, unul se petrecea la doar doar câțiva kilometri, pe DN1 B, în zona localității Bucov.

La acțiunea poliției, s-au folosit și un aparat radar, etiloteste și un drug test, iar șoferii prinși că au încălcat legea au fost sancționați.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *