12, dintr-un efectiv de 18 elevi de clasa a opta, de la Liceul Teoretic Azuga, au ratat intrarea la Evaluarea Nationala. Totul dupa ce profesoara de matematica i-a lasat corigenti. Parintii revoltati acuza dascalul de abuz in serviciu, dupa ce le-a pus copiilor notele de la simularea capacitatii, in catalog, fara a primi un acord in prealabil. Au facut plangeri la politie, si au inaintat un memoriu cu 100 de semnatari la Inspectoratul Scolar Prahova, si chiar la Ministerul Educatiei. Elevii, care au pierdut sansa de a intra la liceele catre care aspirau, au ajuns la psiholog, le este teama sa revina la scoala si au fost loviti si umiliti de cadrul didactic, mai acuza parintii. ISJ a demarat verificari, iar conducerea unitatii a pornit o cercetare disciplinara.

Elevi de clasa a 8-a, cu rezultate bune la invatatura, ani de-a randul. Insa, la final de semestru, inainte de a intra la Examenul de Evaluare Nationala, lasati corigenti de profesoara de matematica. Mai exact 12 dintr-un total de 18 elevi, din cadrul Liceului Teoretic Azuga, au ratat sansa de a intra la un liceu bun, dintr-un moft al dascalului, acuza parintii.

Parintii revoltati sustin faptul ca elevii sunt umiliti constant, jigniti si chiar amenintati.

Sunt si parinti ai caror copiii nu mai sunt elevii profesoarei de matematica acuzate, dar care vorbesc despre aceleasi metode dure si comportamente inadecvate ale dascalului.

Conducerea Liceului Teoretic din Azuga vorbeste despre o ancheta demarata in interiorul institutiei.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Prahova explica faptul ca a aflat despre situatia de la liceul din Azuga dupa ce politia a cerut date in cazul profesoarei de matematica.

Politia a deschis un dosar penal in acest caz, pentru infractiunea de abuz in serviciu. Profesoara de matematica nu a putut oferi un punct de vedere, desi a fost contactata in repetate randuri de catre reporterii nostri. Elevii lasati corigenti vor intra doar la liceele care vor mai avea locuri libere, dupa repartizarea computerizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *