logo
RNTV Live

Lacul Techirghiol arată deprimant, fiind complet secat și acoperit de gunoaie și lemne

R
Constantin Corina

Lacul Techirghiol acum este acoperit de gunoaie si lemne!

Peisajul de-a lungul malurilor lacului Techirghiol este copleșitor. Pe o distanță de aproximativ 100 de metri, apa a dispărut, lăsând în urmă un tablou sumbru, inundat de gunoaie și resturi de lemn.

Digi24 a fost la fata locului si descrie ceea ce vede ca fiind copleșitor de trist: zona unde în mod normal ar trebui să fie apa sărată are acum o uscăciune dezolantă.

Se pot vedea cratere în pământ, resturi de lemn și diverse obiecte din beton. Este o imagine trista, uscat și dezamagitoare, retragerea apei din lac lăsând în urma doar gunoaie. Reacțiile celor care privesc acest peisaj sunt de dezgust și îngrijorare față de modul în care lacul a suferit.

Lacul Techirghiol a suferit o scădere graduală în ultimii ani, în principal din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a lipsei precipitațiilor. Cu toate acestea, specialiștii asigură că nămolul extras din lac păstrează proprietățile terapeutice, chiar și în aceste condiții.

Insă pentru a salva lacul și a-i reda starea normală, este necesară revenirea ploilor. Această zonă este protejată și autoritățile au o intervenție limitată, iar ploile naturale sunt văzute ca singura soluție pentru revitalizarea lacului Techirghiol.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor