Afla de ce superbul lac Cinciș din Hunedoara nu mai este atât de apreciat.

Lacul Cinciș din Hunedoara a fost denumit în trecut „litoralul de la munte” deoarece atrăgea mii de locuitori din Hunedoara în zilele de vară. Oamenii și-ar așeza corturile și păturile pe malurile sale pentru a se relaxa în zilele însorite.

Însă după anii 1990, situația zonei de agrement s-a schimbat radical, deoarece terenurile de-a lungul malurilor lacului au devenit proprietăți private.

Mai multe pensiuni și complexe turistice au fost construite pe țărm, însă zona numită „litoralul de la munte” nu mai este la fel de frecventată ca în trecut.

În ultimii ani, tot mai mulți turiști s-au plâns că nu mai pot ajunge la apă fără a fi nevoiți să plătească taxe de intrare în campinguri ori consumația la localurile de pe maluri.

„Lacul este drăguț, dar drumul până la el a fost dezastruos. Vezi lacul doar printre copaci și garduri, totul a devenit proprietate privată. Am fost cu rulota și nu am avut cum să coborâm la lac. A fost prima și ultima oară când venim aici”, a scris un turist, într-o recenzie publicată pe Google.

„Lacul și natura merită cinci stele, dar strada doar o stea. Păcat că, pentru a ajunge la malul apei, trebuie plătită intrarea. Iar pentru cei care nu cunosc zona, atenție, GPS-ul vă poate trimite pe un drum oribil, impracticabil, spune o altă turistă, conform Adevarul.

Unul dintre motive este starea precară a șoselei de-a lungul malului lacului. Drumul care înconjoară lacul pe malul drept nu a primit intervenții semnificative de restaurare încă din anii ’60, de la construcția sa inițială. Au fost aplicate straturi de asfalt pe anumite porțiuni și au fost făcute încercări de umplere a gropilor din carosabil.

Autoritățile au inclus drumul turistic pe lista lor principală de investiții pentru care au solicitat finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, însă costul reabilitării a 15 kilometri din drumul județean, care leagă Hunedoara de Lacul Cinciș, a fost estimat la 28,6 milioane de lei, conform informațiilor furnizate de Consiliul Județean Hunedoara.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *