logo
RNTV Live

La Vatican, Suveranul Pontif a oficiat binecuvântarea Urbi et Orbi în Piața Sfântul Petru cu ocazia Paștelui catolic. Însă, slujba a fost tulburată de un incident

img
Constantin Corina

Zvonurile privind starea de sănătate a papei au stârnit îngrijorare în toată lumea. Spre marea bucurie a credincioşilor, Suveranul Pontif a ţinut binecuvântarea Urbi et Orbi în piaţa Sfântul Petru

Cu un zâmbet pe buze, Suveranul Pontif și-a făcut apariția în Piața Sfântul Petru la bordul papamobilului, salutând credincioșii veniți din toate colțurile lumii. După interacțiunea cu mulțimea, a mers cu bastonul spre locul său, de unde a prezidat ceremonia Urbi et Orbi. Papa a transmis un puternic mesaj de pace pentru țările aflate în conflicte.

Papa Francisc: “Îmi exprim speranța pentru un schimb general al tuturor prizonierilor între Rusia și Ucraina: toți rușii în schimbul tuturor ucrainenilor. Încă o dată, fac un apel pentru asigurarea accesului la ajutorul umanitar în Gaza și pentru eliberarea promptă a ostaticilor.”

Evenimentul a fost tulburat de un incident. În timpul slujbei, vântul a doborât una dintre icoanele din apropierea Suveranului Pontif. Cu toate acestea, apariția Papei la ceremoniile de Paște a fost o adevărată bucurie pentru credincioși. Liderul Bisericii Catolice se confruntă cu probleme de sănătate, luptând recent cu răceli și bronșite. Vineri, a fost nevoit să anuleze participarea la Drumul Crucii, la recomandarea medicilor. În seara Învierii, a fost adus în bazilica Sfântul Petru cu un scaun cu rotile.

Într-o altă parte a lumii regale, susținătorii familiei regale britanice au avut motive de bucurie. Regele Charles a apărut pentru prima dată în public după diagnosticul teribil primit în februarie. Însoțit de Regina Camilla, a participat la slujba de Paște de la Castelul Windsor. La ieșire, Charles și Camilla au fost întâmpinați de sute de oameni care le-au transmis mesaje de încurajare.

Apariția publică a lui Charles reprezintă o încercare de a calma susținătorii monarhiei, după o perioadă agitată prin care a trecut familia regală britanică. Atât Charles cât și nora sa, Kate Middleton, au fost diagnosticați cu cancer în acest an și sunt în plin tratament. Prinții de Wales și cei trei copii ai lor nu au participat la slujbă și petrec sărbătorile în familie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor