Tom Wilkinson, actorul britanic remarcabil pentru rolurile sale în filme precum „The Full Monty” (Goi Pușcă), „Shakespeare In Love” și „The Best Exotic Marigold Hotel”, s-a stins din viață sâmbătă, la vârsta de 75 de ani

Actorul britanic Tom Wilkinson, câștigător al unui premiu Bafta pentru filmul „The Full Monty” din 1997, a încetat din viață la vârsta de 75 de ani. Acesta a interpretat rolul lui Gerald și în reluarea personajelor de către Disney+, la 26 de ani după filmul original. Cu șase nominalizări la premiile Bafta și două nominalizări la Oscar pentru rolurile din „Michael Clayton” și „In The Bedroom”, Wilkinson a avut o carieră remarcabilă în lumea filmului și televiziunii.

Tom Wilkinson a jucat în peste 130 de roluri în filme și televiziune, abordând atât drame de epocă precum „Sense and Sensibility” din 1995 și „Belle” din 2013, cât și roluri de geniu criminal în producții precum „Rush Hour” alături de Jackie Chan în 1998 sau „RocknRolla” regizat de Guy Ritchie în 2008. A obținut, de asemenea, un premiu Emmy pentru rolul lui Benjamin Franklin în miniseria „John Adams” din 2008 și a fost nominalizat la Emmy pentru interpretarea lui Joe, tatăl lui John F. Kennedy, în „The Kennedys”.

Moartea actorului a fost confirmată într-o declarație transmisă de agentul său, care menționează că Tom Wilkinson a murit subit acasă pe 30 decembrie. Familia solicită intimitate în acest moment de durere. Tom Wilkinson și soția sa, Diana Hardcastle, au fost căsătoriți din 1988 și au continuat să joace împreună în diverse producții, având două fiice, Alice și Molly. În 2005, a fost numit Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru contribuțiile aduse teatrului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *