logo
RNTV Live

La Râmnicu Vâlcea are loc un târg de adopții pentru câini

adapost.feteni.1-1120×840
Constantin Corina

Din 2010, în fiecare an pe 4 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân. Această dată a fost aleasă simbolic, fiind la exact jumătatea anului față de Ziua Mondială a Animalelor, care este pe 4 octombrie

Evenimentul “Mircea cel Bătrân” este un târg de adopții de câini care are loc pentru a sublinia rolul și importanța pe care animalele fără stăpân le au în viața cotidiană a oamenilor.

Câteva zeci de câini disponibili pentru adopție vor fi oferiți locuitorilor din Râmnicu Vâlcea. Acești câini provin de la Adăpostul public de câini din Fețeni, care a fost înființat în 2009 pentru a gestiona populația de câini fără stăpân. Asociația Save Vâlcea’s Dog are o implicare activă în funcționarea adăpostului din Fețeni și a contribuit semnificativ la adoptarea unui număr impresionant de câini capturați de pe domeniul public: 267 de adopții în 2022 și 466 în 2023.

La evenimentul de sâmbătă, vor fi distribuiți fluturași care conțin informații despre condițiile necesare pentru adopția unui câine. Responsabilii adăpostului din Fețeni și voluntarii prezenți vor oferi sfaturi și informații celor interesați să adopte un cățel.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor