Pompierii prahovei si-au sarbatorit astazi ziua, alături de toti cei interesati sa afle mai multe despre activitatea lor. La Ploiesti, au prezentat publicului larg masinile de interventie si exercitii demonstrative. Ca de obicei, la astfel de evenimente, cei mai incantati au fost copiii.

13 septembrie nu a fost aleasă întâmplător Ziua Pompierilor.

Miercuri, 13 septembrie 2023, în intervalul orar 11:00 – 15:00, cu ocazia aniversării a ??? ?? ??? de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova o organizat cu această ocazie, pe esplanada Salii Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti, o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie din dotare. Au fost prezentate cele mai noi mașini ale instituției printre care s-au numărat autospeciala de stingere cu pulbere, o motocicletă SMURD și autospeciala de salvare la înălțime.

Copiii au fost cei care s-au bucurat cel mai mult. S-au urcat în autospeciale și au purtat căștile de protecție ale pompierilor.

De la Ziua Pompierilor, nu au lipsit nici exercițiile demonstrative. Militarii le-au arătat vizitatorilor cum funcționează instrumentele folosite la descarcerare și au putut folosi și furtunul cu apă.

Copiii au primit de la pompieri baloane și bomboane.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *