logo
RNTV Live

La finalul acestui an, va fi inaugurată cea mai mare fabrică de roboți umanoizi din lume

5 limbaje de programare pentru copii
Constantin Corina

Agility Robotics a anunțat intenția de a construi cea mai mare fabrică de roboți umanoizi din lume.

Start-upul tehnologic Agility Robotics are planuri ambițioase de a construi cea mai mare fabrică de roboți umanoizi din lume. Cu sprijinul financiar semnificativ, inclusiv de la gigantul Amazon, compania intenționează să producă peste 10.000 de roboți umanoizi numiți Digit în fiecare an. Acești roboți bipezi, cu o înălțime de aproape 1,80 m, sunt proiectați pentru a îndeplini diverse sarcini umane.

Digit este echipat cu senzori care îi permit să detecteze prezența oamenilor sau a obstacolelor în calea sa, facilitând interacțiunea cu oamenii și navigarea în medii complexe. Scopul acestor roboți este de a prelua sarcinile pe care oamenii le găsesc dificile sau nepotrivite.

Agility Robotics intenționează să construiască o fabrică uriașă, denumită RoboFab, cu o suprafață de peste 70.000 de metri pătrați, în Salem, Oregon. Aceasta va fi capabilă să producă acești roboți în masă și să creeze până la 500 de locuri de muncă, alături de forța de muncă robotică. Fabrica se va deschide la sfârșitul acestui an, iar roboții Digit sunt prevăzuți să fie disponibili pentru clienții comerciali începând cu 2025.

Această inițiativă reflectă dorința Agility Robotics de a ajuta la acoperirea nevoilor în creștere ale industriei de producție și de a crea o alternativă viabilă la muncitorii umani în sarcinile considerate dificile sau riscante.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor