logo
RNTV Live

La doi ani de la atacul rusesc Ucraina a fost atacată cu rachete si drone!

ucraina-kiev-razboi-rusia-profi_Descopera-1_bf204ae924
Constantin Corina

Armata ucraineană a comunicat că forțele ruse au lansat atacuri aeriene în întreaga Ucraina, folosind rachete și drone, conform unui comunicat emis sâmbătă.

În timpul acestor atacuri, forțele ucrainene au interceptat și doborât două rachete ghidate de tip X-59 și 12 drone care survolau regiunile Kirovohrad, Odesa și Mykolaiv.

Într-o altă declarație, poliția națională ucraineană a confirmat decesul unei persoane în urma unui atac asupra unei clădiri rezidențiale din Odesa. De asemenea, trei persoane au fost transportate la spital, iar una a fost salvată din dărâmături.

Comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mykola Oleshchuk, a exprimat într-o declarație separată recunoștința trupelor pentru “excelenta lor muncă de luptă” în timpul acestor atacuri.

Șeful Administrației Militare Donetsk a declarat astăzi pe rețelele de socializare că un total de 81 de persoane au fost evacuate în urma bombardamentelor efectuate de armata rusă în districtele Pokrovsk, Hramatorsk și Bahmut.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat că Ucraina va reuși și și-a îndemnat compatrioții să rămână speranți în victorie în timpul unui discurs care marchează cea de-a doua aniversare a invaziei Rusiei.

„Astăzi, din păcate, fiecare dintre noi are pe cineva să păstreze un moment de reculegere și să-i onoreze memoria. Împreună ne plecăm capetele. 730 de zile de durere. Dar, în același timp, 730 de zile de speranță”, a spus Zelensky în videoclipul, care a fost înregistrat de pe aeroportul Hostomel.

„Luptăm pentru asta. Pentru 730 de zile din viața noastră. Și vom câștiga. În cea mai bună zi din viața noastră”, a conchis el.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor