Au stat la rand cateva ore bune pentru a lua un pachet cu alimente de la Uniunea Europeana. Vorbim despre ploiestenii care s-au incadrat pe listele suplimentare, cei mai multi beneficiari fiind persoane cu handicap grav sau care au trecut printr-o calamitate. Pachetele s-au dat pe principiul primul venit-primul servit.

Municipiului Ploiești i-au fost alocate aproximativ 2200 de pachete cu produse alimentare de la Uniunea Europeana pentru ultima tranșă din Programul operațional de ajutorare a persoanelor defavorizate. Pe listele inițiale se încadrau să beneficieze 800 de persoane. Vorbim despre cele care au ajutoare sociale sau alocații de susținere a familiei. Din acestea doar 680 și-au ridicat cutiile cu alimente. Așa că acum s-a ajuns la etapa a doua. Beneficiarii din această etapă au fost nevoiți să vină fără programare, direct cu documente justificative.

În acest context, s-au format cozi la Cantina Socială din Mihai Bravu, încă de la prima oră a dimineții. Unii oameni, în vârstă și bolnavi, au venit chiar și cu scaune de acasă și au așteptat ore să le vină rândul.

Un pachet cu produse alimentare cântărește aproximativ 25 de kg. Acesta conține, printre altele, făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve și compot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *