Sursa: Observator News

 În Bihor, la Tăutelec, localnicii au surprins în imagini un nor care avea aspectul unui fuior.

Zone întinse din Transilvania, Moldova şi Banat au fost afectate de furtuni puternice, însoțite de ploi abundente în doar câteva ore, echivalente cu cantitatea de precipitații din jumătatea unei luni obișnuite. Vântul puternic a provocat căderea copacilor și a smuls acoperișuri.

Potrivit meteorologilor, temperaturile scăzute se vor menține și în zilele următoare.

În judeţul vecin, la Arad s-a creat un peisaj spectaculos, odată cu apariţia norilor de tip shelf-cloud. Locuitorii din localitatea Pecica, acolo unde norii groşi au prevestit furtuna au avut parte de același peisaj.

Un nor Shelf Cloud este un nor jos, orizontal, în formă de pană, asociat cu un front de rafale de furtună (sau, ocazional, cu un front rece, chiar și în absența furtunilor).

În partea din spate a norului Shelf se poate observa adesea o mișcare ascendentă a norului, în timp ce partea inferioară este adesea turbulentă, clocotitoare și ruptă de vânt.

Vremea nefavorabilă a cauzat o serie de accidente rutiere. Într-o perioadă de mai puțin de o oră, două autovehicule au derapat pe autostrada București – Ploiești, rezultând rănirea unui bărbat în vârstă de 63 de ani, care a fost transportat de urgență la spital.

În Moldova, s-a înregistrat căderea de grindină timp de mai multe minute consecutive, determinând acoperirea curților cu un strat de gheață. Furtunile vor continua astăzi și se vor extinde către sudul țării. Se preconizează că vremea frumoasă se va întoarce abia miercuri.

Sursa foto: Observator News

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *