logo
RNTV Live

Kostas Passaris, deținutul care provoacă probleme României este mutat la Craiova

OIP
Constantin Corina

Konstantinos Passaris, a fost găsit vinovat în iulie 2003, în România, pentru omorul unui casier de la o casă de schimb valutar din București și a unei gărzi de corp. Sentința a fost detenție pe viață.

Passaris era căutat de Interpol din iunie 2001 pentru crimă și alte infracțiuni violente comise în Grecia, inclusiv uciderea a doi polițiști în timpul unei evadări din închisoare.

Fiind considerat un deținut periculos, a fost ținut în închisori de maximă siguranță.

Acesta a fost acum transferat de la închisoarea din Arad la penitenciarul de maximă siguranță din Craiova, unde măsurile de securitate au fost intensificate, având în vedere tentativele sale anterioare de evadare.

Cosmin Dorobanțu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis următoarele, conform Digi24:

„Trebuie mutat din penitenciar în penitenciar pentru că influențează liderii clanurilor din penitenciare, în sensul că-i poate manipula în folosul lui. Poate să-i atace pe colegi. Și la Craiova i se vor asigura măsuri de securitate sporite. Sunt măsuri complementare, care să reducă riscul unei evadări, revolte, unor incidente critice. Influențează foarte mult deținuții cu care intră în contact”, a explicat el.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor